Trans Mongolian railway

Det var en kold oktober morgen da jeg som 18 årig tog afsked med mine bekymrede forældre på Københavns hovedbanegård, foran mig lå en rejse på 10,000 km gennem Rusland & Mongoliet. Startede turen gennem Sverige og Finland inden jeg kom til Sankt Petersborg hvor eventyret for alvor kunne begynde.

Efter et par dage i byen tog jeg videre mod Moskva hvor jeg steg ombord på den Trans-Mongolske jernbane der i første omgang førte mig til Irkutsk og den nærliggende Lake Baikal hvor jeg sammen med to argentinere vandrede og badede i den iskolde sø blandt is flagerne.

I Mongoliet brugte jeg 3 uger i en jeep hvor jeg sov og spiste med de gæstfrie nomader, her lærte jeg at Gæret hoppemælk og kameltis nok aldrig bliver mine livretter.  I toget på vej til Kinas hovedstad Beijing mødte jeg Gary & Travis som jeg brugte de næste 4 uger i Beijing & Xian med. Vi oplevede det rigtige Beijing inden den kinesiske regering lukkede mange områder pga det kommende Ol for at få det hele til at se pænere ud.

Julen tilbragte jeg i selskab med mine forældre i Thailand inden jeg tog tilbage til Kina via Macau & Hong Kong , I Nanjing fik jeg arbejde på Nanjing Sunflower Hostel.

Læs min dagbog fra turen her 

SONY DSC

Skriv et svar