Cycling Zurich to Krakow

 

Egentlig havde jeg købt billet til natbussen op til Tangier, hvor jeg så ville tage færgen over til Spanien. Men et nærmere kig på priserne i Spanien og færgen fra Barcelona til Genoa fik mig på andre tanker. Så en nat købte jeg en enkeltbillet til Zürich i Schweiz og fik igennem Warmshowers kontakt til Christina, der selv er en ivrig cyklist og hellere end gerne vil have mig boende et par dage i Zürich.

Dagen op til hvor jeg skulle flyve, fik jeg stort set ikke sovet. En konstant renden frem og tilbage mellem sengen og toilettet udgjorde dagens motion, og selv dagens eneste lille ekskursion for at hæve penge til hostelfatter, var en udfordring jeg ikke så frem til. Det var derfor med en vis spænding at jeg 5.10 satte afsted mod lufthavnen på cykel. Undervejs rundede jeg præcis 1000 km i Marokko og hvilken en smuk afsked. Efter 8 timers transfer lander jeg i Zürich, hvor jeg med det samme mærker den europæiske effektivitet efter i en måned at have befundet mig på afrikansk jord. Paskontrollen er så hurtig overstået, at der ikke når at dannes kø. Priserne her i måske verdens dyreste land er også noget ganske andet. Det må jeg sande, da jeg betaler 70 kr. for at komme de 10 km ind til centrum af Zürich med toget.

Bliver taget godt imod af Christina, da jeg finder hendes lejlighed. Koldt vand, et varmt bad og en omgang indisk mad. Hun tilbyder tilmed at jeg kan tage hendes soveværelse, så jeg kan sove så længe som muligt uden at blive forstyrret. Svært ikke at blive i godt humør af denne uovertrufne gæstfrihed jeg oplever her i Zürich. Næste morgen går jeg gå jagt efter et nyt kamera efter sidste uges uheld. Jeg har udset mig et helt specielt et, og alle kamerabutikker synes kun at have efterfølgeren til dette, undtagen en enkelt butik der desværre har weekendlukket. Så tager jeg en rask beslutning og tager i stedet i biografen og ser Captain America En film jeg længe gerne vil have set, men en forvirrende oplevelse med tyske og franske undertekster og engelsk tale.

 

Tager en stille og rolig morgen i lejligheden med praktiske gerninger, inden turen går mod pubben for at se Liverpool – Manchester City og se Paris – Roubaix. Her falder jeg i snak med engelske Peter, der udover at være stor Liverpool fan også viser sig at arbejde i den biograf hvor jeg var i   går aftes. Vi får det meste af eftermiddagen til at gå med at se bold, inden han desværre skal på arbejde. Inden han går, inviterer han på en tur i biffen hvis jeg har lyst, og det kan jeg da ikke takke nej til. Vælger den eneste film der ikke har den forfærdelige uvane at være synkroniseret til elendig tysk tale. Filmen var ”Noah” med Rossell Crowe og en rigtig Hollywood-udgave af bibelfortællingen om hvordan Noah redder den gode verden. Desværre en ganske forfærdelig film, hvis eneste gode punkt er, at Emma Watson har en rolle.
Tilbage hos Christina har jeg lovet at lave aftensmaden, der bliver et underligt misk mask af køleskabsrester, der på forunderligvis ender med at smage ganske godt i sidste ende. Pakker sammen til morgendagens afgang.

 

Læs dagbog fra turen her

 

 

Skriv et svar