Kandy – Arugam bay

Aguram Bay
Sri Lanka // Negombo - Kandy

Vejen går alt andet end ligeud. Det lokale vejvæsen synes at gøre det til en dyd at lave veje der går enten op eller ned konstant. Det er langt hårdere cykling end at cykle et bjergpas, da det er helt umuligt at komme ind i nogen form for rytme. Solen bager samtidig ubarmhjertigt ned. Da vi har cyklet 50 kilometer starter stigningen, der skal tage os op i 1200 meter. Procenterne er ikke så slemme, men det er derimod lastbilchaufførerne der er pisse ligeglade med alle andre end sig selv og opfører sig som om de er på crackcocaine eller sådan noget. Finder min egen rytme, og det går strygende opad, opad og opad de næste 25 kilometer inden vi sidst på eftermiddagen når toppen, hvor en enorm hvid buddhafigur byder os velkommen. Nedkørslen er genial. Overhaler lastbiler og tuktuk’er De kigger en ekstra gang når man samtidig lige vender sig om og smiler. 60-70 kilometer i timen nedad er ikke unormal, hvis vejen da ikke slår for mange sving. Den sidste del af nedkørslen består dog af 17 hårdnålesving. Det slider på bremseklodserne, der i forvejen kun er skiftet en enkelt gang de seneste 6000 kilometer. I bunden af bjerget finder vi ly hos en ældre mand med Søren Pind øje (glasøje). Han er dog heldigvis noget flinkere end Søren Pind, og jeg får pruttet prisen lidt ned, hvilket ellers kan være svært her på Sri Lanka, har jeg erfaret.

Spiser lidt aftensmad på et meget lokalt sted, og går ellers tidligt i seng. I morgen har vi 150 kilometer foran os inden vi når stranden, – og jeg VIL bade i morgen.

Vækkeuret ringer lidt i 6, og det lyder som et forfærdeligt mareridt. Det er ved at være flere måneder siden jeg har hørt denne forfærdelige lyd, og jeg har ikke savnet den. Op og i gang med solen, som vi har aftalt. Vejen er nogenlunde flad de første 30 kilometer. Altid noget når motoren lige skal i gang. Ligger forrest med Martin lige i baghjulet. Ruller 25-30 kilometer den første time for lige som at komme i gang. Vi får omelet ved en lille vejside restaurant. Vinden driller, – for det meste mod/kraftig sidevind, der gør det svært helt at træde de km/t der er ønsket, når nu vi har besluttet at køre 150 kilometer.

Disse ekstremt lange dage går for mig tit i glemmebogen, da jeg forsvinder ind i mig selv mine podcast eller musikken. I dag er ingen undtagelse, og selvom benene gør ondt de sidste 50 kilometer, er jeg rigtig godt tilfreds med dagen da vi ud på eftermiddagen når Arugam Bay, hvor vi tager nogle velfortjente fridage.

En alkoholisk deroute er hvad vi er ude i, da vi ud på aftenen støder ind i en danskerflok på en restaurant. Jeg er ikke helt ubekendt med flokken da deres leder, Jeppe, forleden skrev til mig på min Facebook-side. Jeg gik i sin tid på efterskole med Jeppes søster, og derfra har han fået kendskab til mit lille eventyr. Hyggeligt sådan at mødes et tilfældigt sted i verden. Der er fest hver eneste dag her i byen. Et nyt sted hver aften hvor hele byen samles. Gerne i nærheden af stranden, og denne aften er ingen undtagelse. Og efter 150 kilometers cykling er øllen velfortjent. Det bilder jeg i hver fald mig selv ind de første 10 øl, og derefter er det bare lige meget. Har ikke sovet i 23 timer da jeg falder ned i min seng klokken 5 om morgenen.

DSC_3902 DSC_3903 DSC_3908 DSC_3909 DSC_3912 DSC_3913 DSC_3915 DSC_3917 DSC_3919 DSC_3921 DSC_3922

 

Aguram Bay
Sri Lanka // Negombo - Kandy