Sri Lanka

Sri Lanka // Negombo - Kandy
Tehran part 3

Efter hhv. 6 og 7 timer i Dubai og Maldiverne lander jeg på Sri Lanka klokken 18.30. Selvom der er masser af mennesker i immigrationen går det hurtigt og smertefrit, ja personalet smiler endda. Ved baggageskranken kan jeg se cyklen stå inde bagved. Desværre ser det ud til at hjulet er beskadiget, og ganske rigtig er det hele skilt fra hinanden. Dog ikke alvorligt, men nok til at jeg ikke kan cykle ind på mit hostel som planlagt. En efter Sri Lanka forhold dyr taxa senere, indlogerer jeg mig ind på Sheenas hostel, hvis ejer på nettet beskrives meget farverigt. Får min første øl i 1,5 måned her på hostellet (var for nærig til at betale 10 Euro i lufthavnen for en flad Heineken). Den smager guddommeligt og selskabet er godt. Her i byen købes øllen i små boder der kun sælger Øl og vin. 7 kr. for en 0,6 L lokaløl lyder regningen på.

2 øl skal der åbenbart til for at få mig til at have tømmermænd nu om dage. Må være ude af træning. Ikke desto mindre har jeg en aftale med en kinøjsisk backpacker om at smutte på fiskemarkedet for at se på lidt delikatesser til aftensmaden. Det bugner med tun, rødfisk, wolffish og rejer, som jeg aldrig i mit liv har set så store før. Aftalen er at han giver og jeg laver, – god deal hvis jeg selv skal sige det.

Fiskemarkedet er et meget fotogent sted og lukkeren er glohed da vi går derfra. Folk er imponerende ligeglade med en, og forsætter deres arbejde som intet var hændt. Jeg klager ikke. Opstyltede billeder er tit og ofte kedelige.

Tager en bajer med i køkkenet, og forsøger efter bedste evne at lave rejerne med ingredienser jeg aldrig har arbejdet med før. Til sidst ender det ud i noget der vel bedst kan betegnes som en asiatisk Paella. Kokken er fint tilfreds, og kinøjseren giver udtryk for det samme.

Skifter Hostel om morgenen. Der er hyggeligt, men efter morgenens check ud ingen mennesker, og jeg trænger til selskab. Skifter til hostellet med det lidt fesne navn Negombo Airport Hostel, men der er rent, billigt og rent kvindeligt kinesisk selskab. Tit og ofte er kinesisk selskab dog røvsygt, da de hovedsageligt holder sig til sig selv, og kun nødtvunget taler engelsk, selvom de fleste af dem sagtens kan. Nuvel, vejret er godt og stranden her i Negombo er udmærket. Jeg er en tur ved cykelhandleren og får skiftet slange på fordækket som Emirates under flyvningen valgte at massakrere. Regningen lyder på mindre end den jeg senere på dagen betalte for en flaske vand. Cykler rundt, drikker friskpresset juice og hyggesnakker lidt med tuk tuk chaufførerne, der godt kan regne ud, at de ikke skal spilde alt for meget krudt på en cyklist. De forsøger selvfølgelig alligevel.

Tilbage på hostellet er der 2 af de kinøjsiske piger der nægter at sove med fyre på sovesalen, på trods af de har valgt den billigste løsning med 10 personers mixed køn sovesal. Jeg er fløjtende ligeglad og bytter gerne rum hvis det betyder så meget.

Sri Lanka // Negombo - Kandy
Tehran part 3