Sri Lanka // Negombo – Kandy

Kandy - Arugam bay
Sri Lanka

Martin, der ligesom jeg cykler rundt på må og få, lander her i Sri Lanka i dag, og vi har aftalt at køre lidt rundt på øen sammen. Vi har snakket sammen over Facebook de sidste 3 måneder, og har tit og ofte været tæt på at støde ind i hinanden. Nu skulle det endelig lykkes på en lille ø syd for Indien. I mere end 3 måneder har jeg cyklet stort set alene, så til en forandring bliver det dejligt med lidt selskab. Vi har begge brugt næsten en måned i Iran, hvor der jo som bekendt ingen alkohol er, så derfor falder vi hurtigt i alkohol-fælden da han lander ud på formiddagen.

DSC_3883 DSC_3884 DSC_3886

Det meste af eftermiddagen går med cykelsnak og kolde øller. Ikke værst for 2 verdensmænd som os. Det er frygtelig varmt og noget skal vi jo slukke tørsten med. Byens eneste rigtige bar spiller op til fest om aftenen, og jeg får lov at styre musikken for en stund. Julias Moon, Kashmir og Turboweekend for lov at brage ud af stedets højtalere, og vi er stort set de eneste på baren. Vi falder i snak med danske Betina, der hurtig får lyst til at joine os på cyklen for et par dage. Morgenen efter finder vi en cykel der næsten kører udmærket og lidt før middag trodser vi heden og cykler afsted mod Kandy, der ligger 130 kilometer og 500 meter oppe i landet. Med en nybegynder på slæb har vi ingen ambitioner om at nå dertil i dag. Cyklingen er ”tropisk” og mine nyindkøbte sandaler til 20 kroner gør det godt. Betina bliver overrasket over hvor meget sådan et par langturscyklister kan kaste indenbords på sådan en cykeldag.

Vi klarer uden de store problemer 80 kilometer inden vi indlogerer os på Sherwood Lodge, hvor man plagierer Robin Hood og fortæller glædeligt at det altså var i denne her skov det skete.

Det går opad lige fra morgenstunden. Godt nok var vi kun godt 35 kilometer til Kandy, men når de 20 af dem går opad tager det alligevel sin tid. De 15 kilo ekstra baggage jeg hjælper Betina med kan mærkes, og jeg har ikke det samme overskud på stigningerne som jeg plejer. Selvom jeg måske staturmæssigt ikke er den fødte bjergrytter, er det nu engang her jeg føler mig bedst tilpas, så længe procenterne ikke er for skrappe.

DSC_3871 DSC_3874 DSC_3876

Fordelen ved at komme tidligt afsted er jo, at man er tidligt fremme. Lander i Kandy allerede ved middagstid. Heden er kvælende, og det er svært at finde overnatning til en fornuftigt penge. Vi bliver kastet frem og tilbage til alt for dyre steder, resorts og den slags. For helvede, der er jo en grund til vi cykler – vi har ingen penge. Kørslen i Kandy er, for at sige det mildt, spændende og flere gange føles det som om mine cykeltasker bliver snittet af en TukTuk. Der bliver dyttet til højre og venstre. Det skyldes måske også at vi til tider vælger at køre i ensrettede gader, – men regler gælder vel ikke rigtig for cyklister ;).

Den største grund til at Martin og jeg er her i Kandy, er for at søge visum til Indien. Men det er først om 2 dage. I mellemtiden når vi at lege rigtige turister. Finder et lokalt spisested hvor maden koster en 1/3. Drikker turistdyre øl på byens pub og står 1,5 time i kø for at se et tempel. Så længes man efterhånden tilbage til den fredfyldte cykelsaddel. Mandag morgen gør vi klar til visumansøgningen. Har dog mildest talt en anelse problemer med at finde stedet. Diverse tuktuk-chauffører kører os steder hen hvor det i hvert fald ikke er. Til sidst finder vi dog stedet, men ak og ve. Også her er man som de ansatte på konsulater er flest, nemlig arrogante og generelt bare fesne mennesker. Jeg får i første omgang min ansøgning afvist, da den håndskrevne del ikke er skrevet med STORE BLOKBOGSTAVER. Må lave det om og stille mig bag i køen, der i mellemtiden er vokset til adskillige mennesker Tænker at det bliver et dagsprojekt det her, men ved 2 tiden er vi ude af konsulatet og tilbage på cyklen mod Arugam Bay 200 kilometer væk.

DSC_3887 DSC_3898 DSC_3899 DSC_3901

 

Kandy - Arugam bay
Sri Lanka