Tehran Part 2

Tehran part 3
Tehran Part 1

Tehran Part 2

Man føler sig konstant klam, fugtig og indelukket i denne kæmpe by, og derfor tager Ziga og jeg op i bjergene bag Tehran, til den lille by Darbant, hvorfra der går forskellige ruter ud i terrænet. Forsøger forgæves at få lov at betale i bussen. Vi kommer til at gå ind i afdelingen for damer. Sådan er det her i Iran. De fleste ting er delt op for mænd og damer. Det griner de unge piger af. De ældre kigger mistroisk på os, så mange turister kommer der heller ikke her i udkanten af Tehran. Vi provianterer i en lille kiosk med snacks til dagen, og klokken 10 bevæger vi os opad i terrænet, der hurtigt bliver stenet og stejlt. Bliver overhalet af et æsel med 20 rammer Coca Cola spændt på ryggen og dets ejer, der hilser inden han nærmest løber forbi os.

Ved 12 tiden når vi et forladt bygningsværk, hvor kun skelettet står tilbage.  Det er et Optimalt skyggefuldt sted til en middagspause. Solen bager uhjælpeligt ned på os, vi er tydeligt kommet op i terrænnet , men stadig for varmt. Efter Frokostpausen bliver stien, vi hidtil har fulgt, mere til en klippeside. Det er mere klatring end egentlig vandring, men det er sjovt er det. Dejligt at få rørt musklerne på en helt anden måde end på cyklen. Har kun mine løbesko med, skøjter rundt på det stenede underlag og ryger flere gang på røven på vej ned. Slår hul i mine bukser, det eneste par lange bukser jeg har med.

Nede i dalen forsøger vi at finde en taxi. En iraner vi mødte på bjerget iført klatresele og hjelm, tilbyder at køre os til hostellet, ingen problem for ham. Er øm i kroppen resten af aftenen. Må vist vandre noget mere så de muskler også kan blive stærke.

Stemningen er god på hostellet. Vi spiller bordfodbold og hvis det ikke havde været Iran var øllene formentlig også blevet drukket på samlebånd. På nogen hostels er der bare rart at være og sådan et er hostel 7, byens pt eneste. Jeg håber de får held med at forfølge deres drøm om at åbne flere hostels i Irans større byer.

DSC_3838 DSC_3839 DSC_3840 DSC_3842 DSC_3843 DSC_3846 DSC_3847 DSC_3848 DSC_3849 DSC_3852 DSC_3853 DSC_3855 IMG_2154 IMG_2173 IMG_2175 IMG_2178 IMG_2172

Tehran part 3
Tehran Part 1