Dag 2 – Polen eller Estland?

dag 3 - Billeder
dag 1 - Drømmenes Perron
En våd teltdug er hvad jeg vågner op her på min første rigtige cykeldag, det er fugtigt og klamt så bliver liggende lidt og læser i den bog jeg er igang med, er på benene kl 9,30 og på cyklen klokken tur, vejret tager sig så trist ud at man skulle tro jeg var i Polen, men jeg vågner op her 30 km fra Estlands hovedstad, det er overskyet men indtil videre holder det tørt, terrænet er fladt, markerne bliver erstattet af dybe skove der varer i kilometer ad gangen. Jo længere væk fra hovedstaden jeg kommer jo mere rustikt og fattigt virker det, netop som benene er ved at komme igang kommer jeg i tanke om hvorfor jeg hader hunde, en schæfer lignede vagthund er ikke lænket og sætter i fuld spurgt efter mig, jeg havde helt fortrængt hvor hurtigt pulsen kan stige når krabat af en køter sætter efter i fuld galop, cykler så hurtigt jeg kan og kun fordi den mistede interessen kom jeg af med den.Over middag sætter regnen ind og langsomt men sikkert bliver jeg kold og våd, ved 16 tiden når jeg til den lille flække Rakvere og computeren fortæller mig at jeg har rundet turens første 100 km, pakker alt mit skrammel ned i en indkøbsvogn i byens indkøbscenter. Handler lidt nudler, nødder & pålæg til morgenmaden. Går lidt rundt mens de lokale handlede kigger undrende på mig, prøver at krænge et smil ud af ekspedienten det lykkedes delvist men vi er jo også kun omkring 130 kilometer fra Rusland.

Apropos Rusland ser jeg mens jeg scouter efter et sted at slå teltet en stor konvoj af Estiske militærfolk og flere større kanoner med retning stik mod Grænsen.

Slår lejr i en grantræs plantage, koger nudler og spiser nødder mens solen går ned et sted oppe under skyerne. Forventer imorgen samme imponerende fantasiløse arkitektur og forhåbentlig krydret med et besøg af solen går jeg glad i soveposen ved 20 tiden og læser mig selv i søvn.

 

DSC_3101 DSC_3104 DSC_3105 DSC_3108 DSC_3110 DSC_3112 DSC_3113 DSC_3114

dag 3 - Billeder
dag 1 - Drømmenes Perron