dag 1 – Drømmenes Perron

Dag 2 - Polen eller Estland?
Ændring af planen

Dag 1 – Drømmenes perron

Idag var endelig dagen hvor jeg steg på toget til det liv jeg så længe jeg har drømt om, sparet om til og set frem til med stor glæde. En enkeltbillet til Dubai  blev for kun 10 dage siden byttet ud med en billet til Tallinn istedet årsagerne er ligegyldigt Russisk og Iransk bukreati  og jeg vil ikke kede jer med historien i fuld længde.

9,20 var afgangen fra drømmenes perron mod Tallinn med stopover i Oslo undervejs, nærig som jeg er har jeg ikke bestilt pladsbillet og får selfølgelig midtersædet men intet kan ødelægge følelsen af at være på vej. Tiden går med at være lidt på facebook, Norwegian er jo så flinke at have wifi ombord og sammen med god behandling af cyklen gør det dem til mit favorit flyselskab.

Tiden bliver skruet en time frem og vi lander til tiden i den lille lufthavn få kilometer fra Tallinn centrum, cyklen står som jeg har pakket den og venter på at komme afsted ud i verden. Får hurtigt samlet den og får en god rute stik øst mod den russiske grænse af Estiske Petar der drages af cyklen. Han arbejder i lufthavnen og advarer mod glatte veje om morgenen hvilket bakkes op en kæmpe hudafskrabning på albuen foresaget af et styrt selvsamme formiddag.

De første 25 kilometer er ud langs det nogen vil kalde en motorvej men jeg kalder nødsporet for min vejbane og jeg har den for mig selv, udover de kæmpe huller der jævnligt dukker op. Sovjet er tydeligt i gadebilledet med typiske betonbeboelsesejendomme og hullede veje bare få kilometer fra Tallinns centrum. Ældre damer sælger ting fra deres små boder langs vejen mens de prøver at holde kulden ude med varme jakker gerne af noget pelslignende, de første 10 kilometer ser jeg to roadkills ramte ræve der ligger splattet ud i vejsiden ud mod sikkerheden på den anden side af motorvejen. Jeg får lavet mine indkøb, lidt vand nudler, pasta og lidt andre lidt mere praktiske men kedelige ting som viskestykke og skuresvamp til opvasken for ja selv herude i naturen er der noget der hedder opvask.

Bruger lang tid på at snuse mig frem til de gode handler og kommer frem til at den gode handel nok ligger i at være tilbudsjæger selvom der til tider kan komme underlige måltider ud af den strategi.

Helt tilfældigt ser jeg et skilt med et vandfald jeg tidligere er stødt på i min research af Estland og 4 kilometer og en hurtigt beslutning senere er jeg fremme ved vandfaldet der viser sig at være tilholdssted for unge nyforelskede par på tur, men det skræmmer ikke mig og snart finder jeg et perfekt spot til teltet og får det sat op med en kirugs præcision. Dagens gastronomiske højdepunkt er de 2 pakker nudler jeg med stor besvær får varmet på min nykøbte brænder, måske jeg burde have prøvet den af før afgang.

En ung fyr med kone og barn fortæller på at floden gemmer på laks og kigger lidt underligt på cyklen og teltet og med begrænset engelsk gør det det svært at fortælle hvad jeg jeg gang i men jeg giver og får tifoldige smil tilbage fra dem alle 3 inden vi ønsker hinanden god aften og mørket sænker sig.

DSC_3072 DSC_3075 DSC_3077 DSC_3078 DSC_3081 DSC_3083 DSC_3084 DSC_3085 DSC_3086 DSC_3087 DSC_3089 DSC_3095 DSC_3097 DSC_3099 DSC_3100

 

Dag 2 - Polen eller Estland?
Ændring af planen