Malta day 1

Malta day 2
Caucasus 28 & Tbilisi

Udnytter allerede ved 7tiden hotellets snoldede pool(men den er der) derefter en ½time i værelset karbad, Måske de 27 euro alligevel er givet godt ud. Havde egentlig forventet at spise til jeg revnede, men der er vel nærmest umuligt når brødet er så hvidt at nyfalden sne ville være misundelig.

De 4 englændere alle med en kampvægt op 120+ kg synes ikke at tage notits af brødets farve og går i krig med morgenmadsbuffetten som var det deres sidste måltid. Ecobikes hvor jeg over nettet har lejet min cykel ligger lige på den anden side af vejen, David ejeren som jeg har skrevet lidt med byder mig velkommen med en smøg i kæften, 5 minutter senere ordnet alle de praktiske ting og jeg står med en cykel der bestemt har set bedre dage. Jeg savner allerede kogaen noget så grusomt. Ved 9tiden er jeg rullende mod Gozo, Maltas lillebror ø der eftersigende skulle være flottere og mere uberørt end selve øen Malta.

Uden for byen får jeg pakket lidt om så bagagen er mere håndterbar, dvs. alle de tunge ting ned i rullepølsen der ligger på bagagebæreren, mad tøj og kamera i rygsækken der allerede efter få km gør min ryg svedig. Klarer i fin stil de første bakker i den bagende sol, men på den sidste stigning før færgelejet vælger kæden at sætte sig fast i tandhjulene. Da jeg sidder i vejkanten og bakser med kæden kommer hele Maltas cykelhold forbi og der opstår nærmest slagsmål for at få lov at hjælpe den stakkels turist. De får hurtigt ordnede cyklen og ved 11 tiden når jeg færgelejet hvor den danskbyggede færge venter på at fragte os over til Gozo, på færgen kan man stadig se danske skilte rundt omkring og jeg overhører da også flere turister nævne at de kun er på færgen fordi den er danskbygget.

En udramatisk 25 minutters sejlads senere anløber vi den lille havn, den lille vej op af fra havnelejet trækker virkelig tænder ud, jeg vil tro at den steg med omkring 15 % i snit. Den landlige idyl overtager snart og jeg har nærmest vejen for mig selv gennem små søvnige landsbyer hvor de ældre spiller en slags bowling på vejen helt uforstyrret af at jeg kommer tøffende forbi.

Spiser frokost ved en ramsaban Beach der har et lille pizzeria hvor man kan købe stenovnsbagt pizza til 6 euro.  Her sidder jeg så og skiller mig ud iført svedige lycra shorts og spiser pizza og drikker en øl. Møder på vej op af vejen engelske Poul, han har bosat sig på Gozo og bor her på 14 år, egentlig er han gået på pension. Men bruger 2 måneder om året på at undervise de lokale i en engelsk fordi han synes det er sjovt. Vi chitchatter en halv times tid inden jeg tager et billede af ham og smutter videre med et fast håndtryk, Gozo er en stor rutsjebane og det går således op og ned hele tiden.

Typisk cykler du op ½ til 1 time for så at cykle nedad på 5 minutter, men jeg elsker det. Kommer ud på eftermiddagen til byen Marsalforn der har nogen meget specielle klippeformationer hvor jeg går helt national geographic med mit kamera. Satsede egentlig på at finde et overnatningsmulighed her i byen , men det er alt for dyrt for en nærrigrøv som mig så jeg cykler videre mod hovedstaden Rabat, den sidste bakke op mod hovedstaden er så modbydelig stejl at jeg ser nederlaget i øjnene og trækker de sidste 500 meter mod byens turistkontor hvor jeg får anbefalet hotel Down Town, en helt og andeles charmeforladt betonklods sovjet style. Stedet bliver dog reddet af en minibar der har kold øl til samme pris som supermarkedet og et tv der viser Barcelona.

Malta day 2
Caucasus 28 & Tbilisi